اتحادیه صنف چینی و بلور و رسته های وایسته قزوین

چینی و بلور ، پلاستیک ، مشمع ونایلون ، ظروف کرایه ، گل زنی ، ظروف یکبارمصرف ، بازیافت ، تولید انواع کیسه های پلاستیکی

اتحادیه صنف چینی و بلور و رسته های وایسته قزوین

چینی و بلور ، پلاستیک ، مشمع ونایلون ، ظروف کرایه ، گل زنی ، ظروف یکبارمصرف ، بازیافت ، تولید انواع کیسه های پلاستیکی

آئین نامه اجرائی ضوابط لازم جهت صدور پروانه کسب

اتحادیه صنف چینی و بلور استان قزوین

 

آئین نامه اجرائی  ضوابط لازم جهت صدور پروانه کسب

موضوع تبصره 1 ماده 12 قانون نظام صنفی

 


 


ماده 1 : هر فردیکه بخواهد واحد صنفی ایجاد کند قبل از سپردن هر گونه تعهد ، اجاره ، یا خرید محل باید جهت اخذ مجوز لازم به اتحادیه صنف مربوطه مراجعه و درخواست کتبی خود را تسلیم نماید

ماده 2:  اتحادیه موظف است درخواست های رسیده برای اخذ پروانه کسب را به ترتیب شماره و تاریخ در دفتر مخصوص ثبت و رسید آن را به متقاضی تسلیم نماید . 
 تبصره 1:  اتحادیه مکلف است در چارچوب مقررات ، نظر خود را مبنی بر رد یا قبول تقاضا حداکثر ظرف پانزده روز با احتساب ایام غیر تعطیل رسمی به صورت کتبی به متقاضی اعلام نماید . عدم اعلام نظر در مدت یاد شده به منزله پذیرش تقاضا محسوب میگردد . در صورت قبول تقاضا توسط اتحادیه ، متقاضی باید از آن تاریخ ظرف حداکثر سه ماه مدارک مورد نیاز اتحادیه را تکمیل  کندو به اتحادیه تسلیم دارد. . در غیر این صورت متقاضی جدید محسوب خواهد گردید..   
تبصره 2 :  چنانچه اتحادیه درخواست متقاضی پروانه کسب را رد کند یا از صدور پروانه کسب  استنکاف ورزد ، باید مراتب را با ذکر دلایل مستند به طور کتبی به متقاضی اعلام کند . در صورتی که متقاضی به آن معترض باشد،  میتواند اعتراض کتبی خود را ظرف بیست روز ازتاریخ دریافت پاسخ به مجمع امور صنفی ذیربط تسلیم دارد. مجمع امور صنفی مکلف است طی پانزه روز به اعتراض متقاضی رسیدگی و نظر نهائی خود را برای اجرا به اتحادیه مربوطه اعلام کند .

تبصره 3:در صورتیکه اتحادیه یا متقاضی به نظر مجمع امور صنفی معترض باشند میتوانند ظرف مدت بیست روز از زمان ابلاغ نظر مجمع اعتراض خود را نسبت به نظر مجمع  مذکور به کمیسیون نظارت منعکس نمایند. کمیسیون نظارت مکلف است ظرف یک ماه نظر خود را اعلام دارد. نظر کمیسیون نظارت در این مورد معتبر و قابل اجرا است و مگر آنکه هیات عالی نظارت نظر کمیسیون نظارت را ظرف یک ماه پس ازدریافت اعتراض نقض کند . در اینصورت نظر هیات عالی نظارت قطعی و لازم الاجراء است.

 به استناد ماده 14 قانون نظام صنفی ، افراد صنفی مکلفند در هر سال عوارض کسب و پیشه، حق عضویت اتحادیه ( در صورت عضویت) و مالیات خود را بپردازند.   

 

 

ماده 3 شرایط و مدارک لازم جهت تحصیل پروانه کسب 

 1 ) تابعیت جمهوری اسلامی ایران   
 
 2) ارایه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی و یا عادی و یا مبایعه نامه و یا حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم اجاره نامه یا رسید پرداخت اجاره بها معتبر و یا ارایه قراردادهای منعقده فی مابین متقاضی پروانه کسب با اشخاص حقیقی و یا ادارات و سازمانهای دولتی ، نهادها ، شهرداریها ، شرکتهای تعاونی مسکن و شرکتهای خاص صنفی ، شرکتهای تحت پوشش سازمانهای دولتی و نهادها . 
تبصره : دریافت تعهد محضری از دارندگان اجاره نامه عادی مبنی بر پذیرش مسوولیت حقوقی ناشی از آن الزامیست. 
 
3 ) گواهی پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دایم و یا ارایه گواهی معتبر مبنی بر داشتن معافیت تحصیلی یا پزشکی و       همچنین دارندگان دفترچه آماده به خدمت بدون مهر غیبت و در مدت اعتبار آن  وفق بند (ح) ماده 10 قانون نظام وظیفه و بندهای (ج) ، (د) ، (ی) ماده 50 آئین نامه اجرایی قانون مزبور 
 جهت افراد دارای سن کمتراز هفتاد سال تمام. ارایه گواهی عدم سوء پیشینه 4)  
 
  5) ارایه آخرین مدرک تحصیلی یا حداقل گواهی پایان تحصیلات ابتدایی یا سواد خواندن و نوشتن ( به استثنای متقاضیانی که سن آنها از 50 سال به بالا میباشد) 
 
گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی  6)  
   7) ارایه  سوابق کاربری تجاری یا اداری و یا گارگاهی محل کسب.

   8) ارایه کارت معاینه پزشکی و گواهی صلاحیت بهداشتی از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی برای صنوفی که مشمول قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی ، بهداشتی و آرایشی میباشند   
 
ارایه هر گونه مدرک مبنی بر تشکیل پرونده و یا ارایه هر یک از اوراق پرداخت مالیاتی 9 ) 
 
مدارک لازم دال بر دارا بودن صلاحیت فنی برای مشاغل خاص بر اساس آئیننامه مربوطه  10) 
    تبصره: اگر متقاضی واجد شروط لازم برای اخذ پروانه تخصصی و فنی نباشد ، حضور یک نفر شاغل دارنده پروانه تخصصی و فنی در واحد صنفی وفق ماده 13 قانون نظام صنفی  برای صدور پروانه کسب مشروط ، به نام متقاضی کافی است .   

11) موافقت اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی 
12) عکس جدید 18 قطعه          
    13)  فتوکپی از تمام صفحات شناسنامه  عکس دار و کارت ملی  3 برگ .

تبصره1 : حداقل سن جهت خانمها به منظور دریافت پروانه کسب هیجده سال میباشد.

تبصره 2: کلیه دستگاه هایی که اتحادیه ها برای صدور پروانه کسب از آن ها استعلام میکنند موظفند ظرف مدت 15 روز از تاریخ دریافت استعلام نظر قطعی و نهائی خود را اعلام دارند عدم اعلام نظر در مهلت مقرر به منزله نظر مثبت است.

ماده 4: اتحادیه های صنفی مکلفند پس از دریافت تمام مدارک لازم و با رعایت ضوابط ظرف مدت پانزده روز نسبت به صدور پروانه کسب و تسلیم آن به متقاضی اقدام نمایند. همچنین دریافت کننده پروانه کسب موظف است از تاریخ دریافت پروانه کسب ظرف شش ماه نسبت به افتتاح محل کسب اقدام نماید.

ماده 5: برای اشخاص حقوقی ( شرکت ها) و مشارکت های مدنی یک پروانه کسب بنام شرکت با ذکر نام نماینده هیات مدیره اشخاص حقوقی درخواست کننده و یا احدی از شرکاء در مشارکتهای مدنی(که توسط سایرشرکا کتبا معرفی و امضای آنان توسط دفتر خانه اسناد رسمی گواهی شده باشد ) در صورت احراز شرایط صادر میگردد.

تبصره 1: در صورتی که شرکت بخواهد در بیش از یک مکان فعالیت نماید برای مکان های دیگر ضمن معرفی دریافت پروانه کسب طبق مفاداین ماده  جهت اداره واحد صنفی برای فرد معرفی شده توسط  هیات مدیره و یا احدی از شرکاء که توسط سرکاء کتبا معرفی و امضای آن توسط دفتر اسناد رسمی گواهی شده باشد بارعایت سایر مقررات مربوط تا سقف تعدادی که کمیسیون نظارت تصویب نماید کارت مباشت صادر خواهد شد.

تبصره 2: در صورت نیاز به فعالیت در محل غیر از محل قانونی اششخاص حقوقی پس از تصویب کمسیون نظارت شهرستان مربوطه یک پروانه کسب بنام شرکت و با ذکر مشخصات نماینده قانونی آن شرکت به معرفی هیات مدیره اشخاص حقوقی درخواست کننده در صورت احراز سایر شرایط صادر و برای اداره بیش از یک واحد صنفی در سایر نقاط برای افرادی که هیات مدیره کتبا معرفی مینماید با رعایت مفاد تبصره 2 همین ماده ضمن صدور پروانه کسب کارت مباشرت صادر خواهد گردید.  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

جدول مشخصات رسته ها و مبالغ ورودی اولیه و حق عضویت سالیانه

سال1392

                                                                                                              

ردیف

نام رسته

کد رسته

حق عضویت سال اول

حق عضویت سالیانه

1

چینی و بلور

523335

000/760/2

000/300

2

فروش ظروف پلاستیک و ملامین

523332

000/760/2

000/300

3

خرده فروشی مواد و مصنوعات پلاستیکی(مشمع و نایلون)

523866

000/760/2

000/300

4

ظروف کرایه

713040

000/760/2

000/300

5

واحد های گل زنی ظروف چینی

269114

000/600/3

000/300

6

ظروف یکبار مصرف

523865

000/760/2

000/300

7

بازیافت و آسیاب مواد و ضایعات پلاستیکی

گروه اول

 

 

372011

00/500/1

000/540

8

گروه دوم

 

00/500/1

000/540

9

 

گروه سوم

000/600/3

000/840

10

تولید و فروش انواع کیسه های پلاستیکی و مشمع و نایلون

252091

000/600/3

000/840

 

  واحد های صنفی حداقل باید 12 متر باشند . - 

هزینه بازرسی اولیه داخل شهر برای متقاضیان جدید  000/ 150 ریال -

 هزینه بازرسی اولیه خارج از شهر  برای متقاضیان جدید  000/ 250 ریال -

هزینه واحد بازرسی مجمع برای هر عضوء  000/ 70 ریال -

 

دستور العمل نحوه صدور پروانه کسب افراد و واحد های جمع آوری مواد زائد و بازیافتی :

ماده 1) : فرد صنفی در این آئین نامه به شخص حقیقی یا حقوقی اطلاق میشود که طبق قانون نظام صنفی ضوابط سازمان بازیافت و مدیریت مواد زائد شهرداری قزوین ،آئین نامه اجرائی صدورپروانه کسب ( موضوع تبصره 1 ماده 12 ق.ن.ص) و رعایت آئین نامه داخلی اتحادیه صنف چینی و بلور فروشان قزوین با تحصل پروانه کسب محل مناسبی جهت یکی از رسته های ذیل دایر نموده و با  قبول مسئولیت شخصا یا بوسیله مباشر واجدالشرایط در محل مذکور به فعالیت صنفی اشتغال  ورزد.

ماده 2) افراد صنفی در این ائین نامه میتوانند در سه گروه شغلی به شرح ذیل بادریافت پروانه کسب از اتحادیه صنف چینی و بلور فروشان قزوین فعالیت نمایند.

گروه اول: گروهی از دوره گرد های جمع آوری مواد زائد که  به صورت شخصی و خود اشتغالی مبادرت به جمع آوری مواد زائد ( نان خشک ،لوازم منزل، انواع ضایعات فلزی و ... ) مینمایند .

گروه دوم : شامل افرادی که دارای واحد صنفی بوده و درامر خرید و فروش و تبدیل مواد زائد فعالیت مینمایند و نسبت به تامین سرمایه اولیه  عده ای از دوره گرد ها ( شامل چرخ دستی و لوازم مورد نیاز ) اقدام مینمایند.

گروه سوم : شامل شرکتهای حقوقی میباشد که در اداره ثبت شرکتها با موضوع جمع آوری و بازیافت مواد زائدبه ثبت رسیده اند و دارای امکانات و منابع لازم جهت جمع آوری و بازیافت مواد زائد میباشند.

ماده 3) شرایط صدور پروانه کسب

گروه اول : افراد صنفی در این رسته بر اساس مشارکت مدنی پیش بینی شده در آئین نانه اجرائی تبصره 1 ماده 12 قانون نظام صنفی با معرفی واحد صنفی به عنوان دفتر و مرکزی برای جمع آوری مواد بازیافتی

 ( جهت هر یک از انواع مواد بازیافتی حداقل 12 متر مربع که به تایید اداره بهداشت رسیده باشد) خارج از محدوده قانونی و خدمات شهری یا مسکونی نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام نمایند .

رنگ لباس و چرخ دستی معرف نوع فعالیت افراد در این رسته میباشد.

گروه دوم : فرد صنفی در این رسته که با صرف هزینه دفتر و لوازم ،افراد را بکارگیری نموده و با پرداخت دستمزد روزانه، درصدی، پیمانکاری و ... با آنان به فعالیت می پردازد ملزم است ضمن معرفی مکانی به عنوان دفتر واحد صنفی و مرکزی برای جمع آوری و دپوی مواد بازیافتی ( جهت هر یک از انواع مواد بازیافتی باتایید اداره بهداشت حداقل 12متر مربع ) خارج از محدوده قانونی و خدمات شهری یا مسکونی نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام نمایند.

در این گروه نیز رنگ لباس و چرخ دستی معرف نوع فعالیت افراد در این رسته میباشد.

گروه سوم : افراد حقوقی در این رسته لازم است ضمن معرفی دفتری اداری یا تجاری به عنوان مرکزاصلی شرکت و معرفی انباری ( بسته به نوع تفکیک مواد بازیافتی) حداقل به مساحت 300 متر مربع نسبت به اخذ پروانه کسب از اتحادیه صنف ذیربط اقدام نمایند.

تبصره-افراد صنفی در این رسته میبایست مجهز به لوازم مکانیزه، لباسهای متحدالشکل با ذکر مشخصات و نام شرکت مربوطه و دارای تاییدیه از سازمان شهرداری باشند .

ماده 4: صدورپروانه کسب جهت کلیه متقاضان بامعرفی و احرازضوابط سازمان بازیافت شهرداری خواهد بود .